STEEKPARTIJ

Moeder onthutst door dood van zoon Richairo (22) na steekpartij: 'Waarom, waarom, waarom?'

Het slachtoffer Richairo Mariën (22 jaar)
Het slachtoffer Richairo Mariën (22 jaar) © Boevennieuws.pro
Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij vorige week woensdag op de Korte Lijnbaan in Rotterdam is de 22-jarige Richairo Mariën uit Helmond. Zijn moeder heeft op Facebook een emotioneel bericht geplaatst over het verlies van haar enige zoon. Ze is intens verdrietig en tast nog in het duister waarom haar zoon is neergestoken.
“Mijn hart is verscheurd en gescheurd”, zo begint ze haar mededeling na het horen van het verschrikkelijke nieuws. Ze voelt zich boos, verdrietig, machteloos, gefrustreerd en bang tegelijk. Voor haar is de oorzaak van de steekpartij een raadsel. “Waarom? Waarom? Waarom?”, maalt er door haar hoofd. Richairo woonde bij zijn moeder.

Trots op haar zoon

Ze schrijft hoe trots ze op haar zoon is, hoe goed hij bezig was met zijn toekomst en hoe graag ze nog lang van hem had willen genieten.

“22 jaar heb je mogen worden en 22 jaar heb ik voor je mogen zorgen en dan moet ik je alweer laten gaan.”
Dat kan ik niet. Ik wil nog zo van je genieten, ik wil nog zo op je mopperen en met je discussiëren.
Het is niet eerlijk, niet rechtvaardig.
Je deed het zo goed en ik was zo trots op jou.
Weet dat ik voor altijd trots op je blijf!
Ik hou van jou.
Liefs je mama.”

Filmpje zoon

Bij het Facebookbericht heeft de moeder een filmpje geplaatst met meerdere foto’s van haar zoon, van heel klein tot recent. Ook zie je Richairo in een volle Kuip tijdens een wedstrijd tussen Feyenoord en PSV.
Het filmpje op Facebook van moeder Christa voor haar overleden zoon Richairo
Op Facebook leven honderden mensen mee met de moeder van Richairo en wensen haar veel sterkte.
De 22-jarige Richairo werd vorige week woensdag op de Korte Lijnbaan voor de deur van de McDonald’s neergestoken. Een ruzie over spullen – mogelijk over een dure donsjas – ging aan de steekpartij vooraf. Een verdachte van 19 jaar uit Spijkenisse zit vast. Hij werd door de politie een paar straten verderop gearresteerd. Ook het steekwapen – een mes van ongeveer 40 centimeter – is teruggevonden.

Tweede verdachte opgepakt voor dodelijke steekpartij

De politie heeft een tweede verdachte, een Rotterdammer van 18 jaar, opgepakt. Veel mensen zagen de steekpartij. Het was lunchtijd en de Korte Lijnbaan is een populaire plek voor jongeren om een snack te halen. In de winkelstraat brak grote paniek uit en het slachtoffer vluchtte de McDonald’s in. Personeel verleende eerste hulp en in een ambulance werd de zwaargewonde Brabander gereanimeerd. Later die woensdagavond overleed hij in het ziekenhuis.

Debat in gemeenteraad

De VVD en Leefbaar Rotterdam hebben een debat aangevraagd naar aanleiding van de steekpartij. De partijen vinden naar eigen zeggen de onveilige situatie op de Lijnbaan en Korte Lijnbaan onacceptabel. Ze willen van het college weten hoe die het winkelgebied weer veilig denkt te maken voor bezoekers en winkeliers. Het debat is naar verwachting donderdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl