nieuws

Bewoners De Esch protesteren tegen nieuwe Maasbrug

Bewoners in De Esch protesteren tegen een brug vanaf hun wijk over de rivier naar het zuiden van Rotterdam. Ze zien liever een tunnel voor de metro. Dat is de boodschap van de wijk aan wethouder Pex Langenberg, die woensdag een bezoek brengt aan De Esch.
Langenberg komt tekst en uitleg geven over de steeds concreter wordende plannen voor de nieuwe oeververbinding over de Nieuwe Maas naar Feijenoord.
Hanny Rennen woont op de zesde etage van een van de flats in De Esch en zit al jaren in onzekerheid: "Het is de grote vraag waar die oeververbinding moet komen", zegt Rennen woensdagochtend op Radio Rijnmond.
"We hebben de afgelopen jaren al meerdere malen ingesproken bij de raadscommissie en gebiedscommissie. Vorig jaar vertelden ze nog dat er helemaal niets zou komen, want er zou prioriteit gegeven worden aan west. Daar zou een brug komen. Toen kregen we ineens in de gaten dat die westelijke brug niet doorging en ging het opeens over de oostelijke brug. Dat is dus hier ergens."
Er zijn de afgelopen jaren allerlei rapporten geweest waarin een oostelijke oeververbinding aan bod komt. "In al die plannen zien we wel lijntjes lopen van de zuidkant naar onze kant toe. Die lijntjes liggen dan ook telkens ergens anders. Dat is superverwarrend voor ons als wijkbewoners", aldus Rennen.
"Wij zeggen: als je echt toekomstgericht wilt werken als stad, als metropool, maak dan een metrotunnel onder de rivier door. Dan heb je in de toekomst een circulair metronetwerk."