nieuws

Ouders Milly: Sander V. verdient levenslange celstraf

2010-Milly_Boele.cropresize.1.jpg
2010-Milly_Boele.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - De ouders van het vermoorde meisje Milly Boele uit Dordrecht vinden dat verdachte Sander V. een levenslange celstraf verdient.
Fred en Tineke Boele vragen zich zaterdag in een interview met De Telegraaf hardop af waarom het Openbaar Ministerie (OM) hem in eerste instantie van doodslag verdenkt, in plaats van moord. Als de aanklacht 'moord' luidt, kan namelijk strenger worden gestraft.
'Onbegrijpelijk'
Frank van Ardenne, de Rotterdamse advocaat van het stel, noemt de beslissing van het OM ‘onbegrijpelijk’. Justitie gaat volgens hem normaal gesproken altijd eerst uit van de zwaarste variant.
Als het OM blijft vasthouden aan 'doodslag', overweegt Van Ardenne namens de familie naar het gerechtshof te stappen om justitie alsnog te bewegen tot een hogere eis.
Risico op herhaling
Tineke Boele vindt levenslang de gepaste straf, omdat ze niet gelooft dat oud-politieman Sander V. ooit nog de straat op kan. Het risico op herhaling zou te groot zijn.
De 12-jarige Milly Boele werd op woensdag 10 maart omgebracht. Haar buurman Sander V. heeft bekend dat hij haar heeft gedood. Ondanks hun kritiek hebben Fred en Tineke Boele vertrouwen in de rechtszaak. ,,Ik neem aan dat het recht zal zegevieren’’, aldus Tineke Boele.