FEYENOORD

Slot schaamt zich voor gedrag supporters: 'Zwarte dag voor Feyenoord'

Slot schaamt zich voor incident Feyenoord: 'Kans groter op Klassieker zonder thuissupporters'
Slot schaamt zich voor incident Feyenoord: 'Kans groter op Klassieker zonder thuissupporters' © Orange Pictures - Joris Verwijst & VK Sportsphoto - Yannick Verhoeven
Arne Slot heeft geen goed woord over voor de ongeregeldheden tijdens Feyenoord-Ajax, waarbij Ajacied Davy Klaassen een hoofdwond opliep door een gegooide aansteker van een Feyenoord-supporter. 'Dit is beschamend en een zwarte dag voor Feyenoord.'
Op de persconferentie na afloop ging het vrijwel niet over de met 2-1 verloren wedstrijd tegen de rivaal. Slot benadrukte het 'beschamende gedrag' van een deel van zijn eigen aanhang. "Dit soort incidenten zijn buitengewoon ernstig, helemaal als je zelf de trainer bent van die club."
Tekst gaat verder onder de video:
Slot schaamt zich voor incident Feyenoord: 'Kans groter op Klassieker zonder thuissupporters'
Slot heeft geen oplossing voor het wangedrag. "Maar het lijkt mij duidelijk dat we dichterbij een Klassieker zonder thuissupporters zijn gekomen dan eentje waarbij uitsupporters eventueel welkom zouden zijn."

Opgepakte man

De man die tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen gooide, is opgepakt, meldt de politie. De verdachte is een 32-jarige man uit Roelofarendsveen.
De actie zorgde ervoor dat Davy Klaassen een hevig bloedende hoofdwond opliep. De spelers van Ajax liepen vervolgens het veld af, waarna de spelers van Feyenoord volgden. Na ruim een halfuur werd de wedstrijd weer hervat. Voor Davy Klaassen was de hervatting van korte duur. De middenvelder van Ajax moest zich laten vervangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl