Haringvlietbrug krijgt flinke opknapbeurt

De Haringvlietbrug is komende weken een aantal weekenden dicht vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat de brug in de A29 repareren en verstevigen. Zowel het weg- als het scheepvaartverkeer heeft hier last van.

De brug is voor het eerst dicht in het weekend van 19 tot en met 21 januari dicht. De werkzaamheden beginnen vrijdag om 22:00 uur en duren tot en met maandagochtend 05:00 uur.

Automobilisten moeten omrijden via de Moerdijkbrug of de Kiltunnel. Die is tijdens de werkzaamheden tolvrij. Het openbaar vervoer rijdt met een aangepaste dienstregeling.

Onderhoud en vervanging


De Haringvlietbrug is al bijna 55 jaar oud en dus toe aan een opknapbeurt. "Uit de inspectie is naar voren gekomen dat onder andere de hoofdliggers van de klep versteviging nodig hebben", legt Adri de Groot van Rijkswaterstaat uit.

De liggers krijgen daarom een extra stalen plaat. Ook wordt de voegconstructie aangepakt en wordt de voor- en achterkant van de klep gerepareerd.

Op den duur wordt de Haringvlietbrug helemaal vervangen. Wanneer dat precies zal gebeuren, is nog onbekend. "We verwachten wel dat dat binnen een periode van vijf jaar zal plaatsvinden."

Andere afsluitingen


De volgende afsluitingen zijn in het laatste weekend van januari en de laatste twee weekenden van februari.

Volgens De Groot kunnen de werkzaamheden niet achter elkaar worden uitgevoerd vanwege gepland onderhoud op andere wegen. "Dan komt het hele verkeer vast te staan."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: