Chris Natuurlijk 20 januari: De keuze van Charlotte Dumas

De 15 mooiste foto's volgens Charlotte Dumas, hoe ontwerp je een natuurspeeltuin, Bero Beyer en het 47e IFFR en Ser-Vies van vieze lucht.

De keuze van Charlotte Dumas


Dieren, water en kinderen. Charlotte Dumas - wereldwijd bekend van haar dierenportretten zoals die van de reddingshonden in de VS na de aanslagen van 9/11 - vertelt in Chris Natuurlijk over haar keuze uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Voor de tentoonstelling De collectie belicht, mocht zij 15 foto's kiezen die haar na aan het hart liggen. Zoals de foto van Martien Coppens en het paard tijdens de Watersnood bij Zierikzee in 1953. 

Hoe ontwerp je een natuurspeeltuin?


Natuurspeeltuinen zijn geliefd. Sigrun Lobst, ontwerper van de populaire Speelnatuur op het eiland Tiengemeten, vertelt over haar ontwerp voor de natuurspeeltuin bij de Belevenisboerderij Schieveen. De speeltuin in aanbouw ligt middenin de polder en is daar ook op geïnspireerd. Je kunt er over slootjes springen, wiebelen over een veerooster en met water spelen. De Belevenisboerderij - een initiatief van schaapherder Martin Oosthoek en Natuurmonumenten, is gewoon open, de feestelijke opening van de bijbehorende speeltuin is op 24 februari. 

Project Fijnstofservies


Chris Natuurlijk is in het Lloydkwartier in Rotterdam op pad met Iris de Kievith en Annemarie Piscaer. Om luchtverontreiniging zichtbaar te maken, ontwikkelen zij Ser-vies, een servies gemaakt van glazuur van fijnstof uit Rotterdam.  Chris Natuurlijk volgt de ontwerpers in het proces. In de buurt van de studio's van RTV Rijnmond leggen ze keramische tegeltjes neer. Ook op andere plekken in Rotterdam gebeurt dat om te zien of de tegeltjes met fijnstof na het afbakken op de ene plek anders kleuren dan op een andere plek in de stad. Anne Knol van Milieudefensie is fan van het project en vertelt dat de luchtkwaliteit in Rotterdam nog lang niet voldoet aan de officiële norm. 

Het Filmfestival van Bero Beyer


Festivaldirecteur Bero Beyer over de 47e editie van het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) dat woensdag 24 januari losbarst. 


Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.


 

 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk IFFR 2018
Deel dit artikel: