112-NIEUWS

Automobilist in Maassluis rijdt expres in op voetganger | Tientallen kilo's heroïne gevonden in Hendrik-Ido-Ambacht

De afgebrande keuken van de twee restaurants in Hendrik-Ido-Ambacht
De afgebrande keuken van de twee restaurants in Hendrik-Ido-Ambacht © Rijnmond
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 7 april.

Automobilist in Maassluis rijdt expres in op voetganger

In Maassluis is een automobilist aangehouden voor poging tot doodslag. De bestuurder reed vanmiddag met zijn bestelbus in op een voetganger en kwam daarna tegen de gevel van een fietsenwinkel aan de Heldringstraat tot stilstand. Het pand raakte flink beschadigd. De voetganger is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen reed de automobilist bewust in op de man in. Hij had ruzie met hem. De politie doet verder onderzoek.

Partij heroïne van anderhalf miljoen euro gevonden in Hendrik-Ido-Ambacht

De politie heeft in een vrachtwagen die in een loods in Hendrik-Ido-Ambacht stond 60 kilo heroïne ontdekt. Aan de onderkant van de truck was een dubbele bodem aangebracht waarin de drugs verstopt zaten.
Op het moment dat de politie de loods binnenviel, waren vier mannen met een slijptol bezig de dubbele bodem los te maken van de vrachtwagen. Ze zijn alle vier aangehouden. Drie van hen komen uit onze regio; de vierde verdachte is een Iraniër. De heroïne heeft een geschatte straatwaarde van anderhalf miljoen euro.

Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee trof woensdagavond in Rotterdam acht migranten aan in een vrachtwagentrailer. Ze hebben zich achter een lading kolen verstopt. De chauffeur is daarop aangehouden voor mensensmokkel.

Schiedammer opgepakt voor bedreiging met mes

De politie heeft in Schiedam een man opgepakt die op straat een ander heeft bedreigd met een mes. Dat gebeurde in de buurt van de Esdoornlaan.
Volgens de politie zijn er veel agenten en een politiehelikopter die kant op gestuurd na de melding dat iemand was bedreigd. Na een korte zoektocht werd er een verdachte opgepakt.
Waarom de man werd bedreigd is nog niet duidelijk.

Zwaargewonde na eenzijdig ongeluk

Bij een eenzijdig ongeluk in de bocht van het Kralingseplein naar de Abram van Rijckevorselweg raakte de automobilist om 04:00 uur 's ochtends zwaargewond. De auto heeft een betonnen rand geraakt in de middenberm en daarbij raakte de auto ook flink beschadigd. Naar de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzoek verricht. De politie vermoedt dat er mogelijk toch nog een ander voertuig bij betrokken is geweest. Naar dat voertuig is de politie nu op zoek.
De auto raakte zwaar beschadigd bij het eenzijdige ongeval op de Abram van Rijckevorselweg
De auto raakte zwaar beschadigd bij het eenzijdige ongeval op de Abram van Rijckevorselweg © MediaTV
De brandweer, politie, ambulance en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is gestabiliseerd en met spoed overgebracht naar het Erasmus MC overgebracht. De weg is een paar uur afgesloten geweest, maar werd om 06:30 weer vrijgegeven.

Brand in keuken gloednieuwe restaurants in Hendrik-Ido-Ambacht

In Hendrik-Ido Ambacht heeft vannacht rond 02:30 uur brand gewoed in twee restaurants aan de Noordkade. Het gaat om Il Mercato en KITA. Beide zaken zijn nog maar een paar maanden open. De twee restaurants zijn van dezelfde eigenaar en ze delen de keuken. Daar ontstond ook de brand, vermoedelijk door kortsluiting.
De keuken is zwaar beschadigd. Omdat de brandweer met veel materieel aanwezig was, sloeg de brand niet over naar de eetzalen van de restaurants. Bij de brand kwam veel rook vrij.
De eigenaar van de twee restaurants is in shock en heeft veel te regelen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl