SPARTA

Maurice Steijn: 'Sparta heeft interesse getoond in RKC-verdediger Saïd Bakari'

Mica Pinto in duel met RKC-verdediger Said Bakari
Mica Pinto in duel met RKC-verdediger Said Bakari © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Sparta heeft de afgelopen weken interesse getoond in Saïd Bakari, de rechtsback van RKC, bevestigt Maurice Steijn aan Rijnmond. Bakari speelde in Frankrijk in de jeugd van Paris Saint-Germain. In 2017 vertrok hij naar Nederland om te gaan voetballen bij RKC.
"Er is volgens mij nog geen witte rook. Ik heb wel een keer persoonlijk met hem gesproken, maar nu is het aan Gerard Nijkamp," vertelt Steijn. "Die is in gesprek met het management van Bakari. Ik zou hem graag bij de ploeg hebben, want het is een multifunctionele speler die op meerdere posities kan spelen. Ik houd wel van dat soort spelers."
Naast dat Saïd Bakari speler is van RKC, speelt hij ook als international van de Comoren.
Maurice Steijn in aanloop naar Sparta-AZ: 'Het is een van de vier topclubs van Nederland'

Nederlaag tegen Feyenoord

Maurice Steijn heeft het verloren duel met Feyenoord van afgelopen zondag snel een plekje kunnen geven. De trainer van Sparta ging met zijn gedachte al vrij snel naar de volgende lastige wedstrijd op het programma. De uitwedstrijd van Sparta aankomende zaterdag bij AZ.
Als Steijn iedere speler een cijfer had moeten geven na Sparta - Feyenoord? Dan had iedereen een voldoende gekregen van de trainer. "Ik baalde er alleen van dat we de kans hebben gemist om het Feyenoord écht moeilijk te maken. Tegen dit Feyenoord moet je boven jezelf uitstijgen, maar dat heeft eigenlijk niemand gedaan."
Daarom is de trainer van Sparta al snel met zijn gedachte naar de wedstrijd tegen AZ gegaan. Al zal dat ook geen makkelijke wedstrijd gaan worden. "Ik denk dat Feyenoord stabieler is dan AZ, maar de Alkmaarders hebben ook een aantal momenten gehad dat ze dicht tegen de koppositie aanzaten. AZ is gewoon een van de vier topploegen van Nederland geworden."
Tegen AZ kan Steijn beschikken over een fitte selectie: “Alleen Jonathan de Guzman is er al een paar weken uit. Ik hoop dat hij snel weer aansluit bij de ploeg."
Mica Pinto in actie tijdens de stadsderby tegen Feyenoord
Mica Pinto in actie tijdens de stadsderby tegen Feyenoord © VK Sporphoto/Yannick Verhoeven

'Pinto past uitstekend bij Sparta'

De back was afgelopen week teleurgesteld in Sparta, toen de club bekend maakte dat Mica Pinto na het seizoen zou vertrekken omdat hij zijn aflopende contract niet verlengde. Mica gaf na Sparta-Feyenoord aan, in een interview met Rijnmond, dat hij juist graag bij Sparta wil blijven.
Steijn vertelt dat Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, en de zaakwaarnemer van Mica deze week hebben gesproken over de contractonderhandelingen van de linksachter uit Luxemburg. ‘’Ze hebben goed tegen elkaar kunnen zeggen hoe het er voor staat. Ik hoop dat we uiteindelijk een opening kunnen vinden."
"Mica is een uitstekende speler die heel goed past bij de manier van spelen van Sparta. Ik hoop daarom ook dat hij volgend seizoen nog bij de club speelt en anders gun ik hem nog hele mooie jaren bij een andere club."
Arno Verschueren: 'Het zal geen makkelijke wedstrijd gaan worden tegen AZ'