nieuws

Balende Vertonghen biedt excuses aan

1cupbeker.cropresize.tmp.jpg
1cupbeker.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ajacied Jan Vertonghen heeft op de officiële website van Ajax zijn excuses aangeboden voor zijn ongelukkige uitlating die hij tijdens de huldiging in Amsterdam deed na de bekerfinale tegen Feyenoord. 'Het zijn maar kakkerlakken', schreeuwde Vertonghen herhaaldelijk over de Feyenoorders.
Vertonghen is zelf naar Rick van der Boog, algemeen directeur van Ajax, gestapt om zijn excuses aan te bieden. Van den Boog was niet blij met de manier waarop Vertonghen zich roerde. Ook de speler zelf baalt van zijn optreden. "Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties,” laat Vertonghen weten op de website van de Amsterdammers. De Feyenoord Supportersvereniging (FSV) heeft in een open brief aan Ajax ook haar onvrede laten blijken over dit voorval.
Het incident kan voor Vertonghen nog een vervolg krijgen, want de KNVB heeft de aanklager betaald voetbal verzocht te kijken naar de uitlatingen. De aanklager moet beslissen of hij een vooronderzoek instelt. "Dat is nog even afwachten. Maar het is duidelijk dat dit niet bepaald een toonbeeld van sportiviteit en respect is'', aldus een woordvoerster van de KNVB.