nieuws

Bruins over stadsderby: 'We kunnen een goede stap zetten'

Wat Luigi Bruins betreft kan de winterstop niet snel genoeg over zijn. De aanvallende middenvelder speelde in december minder wedstrijden voor Excelsior vanwege een blessure, maar hij is fit om zondag in de stadsderby tegen Sparta te spelen.
"Ik heb er best lang naar uitgekeken om weer te spelen", aldus Bruins, die zegt dat de confrontatie tegen de 'buurman' uit Spangen voor de Kralingse supporters de wedstrijd van het jaar is. "Voor ons is het ook een belangrijke en mooie wedstrijd. Thuis konden we dit seizoen helaas niet winnen door die late gelijkmaker. Zondag gaan we het weer proberen. We kunnen een mooie stap zetten, wat we vaak genoeg hebben nagelaten."
Bruins noemt het duel tegen Sparta 'een wedstrijd op zich'. De ploeg uit Rotterdam-Oost boekte de laatste jaren vaak een goed resultaat tegen het team uit Rotterdam-West. "Misschien dat we er beter mee om kunnen gaan dan Sparta", zegt de technisch begaafde middenvelder. "Als we verliezen van Sparta, dan wordt de goede start van het seizoen een beetje teniet gedaan. We moeten ervoor zorgen dat de afstand minimaal hetzelfde blijft of groter wordt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl