112

Politiebeveiliging omhoog na ravage in straat als opnieuw pick-up wordt opgeblazen, tweede aanslag op Vlaardingse loodgieter

Het huis naast de pick-up raakte zwaar beschadigd door de explosie
Het huis naast de pick-up raakte zwaar beschadigd door de explosie © MediaTV
De politie heeft de beveiliging rondom een loodgietersbedrijf in Vlaardingen verhoogd nadat de loodgieter deze week voor de tweede keer slachtoffer werd van een aanslag. Op meerdere plekken hangt de politie camera's op. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft iemand een grote zwarte pick-up truck opgeblazen.
De ravage in de Koninginnestraat is enorm. Een naastgelegen huis is zwaarbeschadigd, brokstukken van de pick-up kwamen zelfs op het dak van de woning terecht. Ook een auto die achter de pick-up geparkeerd stond, liep forse schade op.
Vermoedelijk heeft de dader de ruit van de auto ingeslagen en er een explosief in gegooid. Brokstukken liggen door de hele straat en zelfs op het dak van het huis waar de wagen naast stond. De ramen van de woning liggen eruit, ook de ruiten van het bedrijf zelf enkele tientallen meters verderop in de straat zijn kapot gemaakt.
De pick-up werd door een explosief volledig verwoest aan de Koninginnestraat in Vlaardingen
De pick-up werd door een explosief volledig verwoest aan de Koninginnestraat in Vlaardingen © MediaTV
Het is nog onduidelijk waarom de loodgieter te grazen is genomen. De politie onderzoekt of het gaat om een gerichte aanslag en of er een verband is met de eerdere opgeblazen pick-up van de loodgieter.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een andere pick-up truck van hetzelfde loodgietersbedrijf opgeblazen. Die stond in een andere wijk in Vlaardingen, aan de Gretha Hofstralaan. Rondslingerende brokstukken hebben ook toen andere auto's geraakt en een raam van een omliggende woning sneuvelde. De explosie was rond 02:00 uur. Volgens getuigen was de klap zó hard, dat die in heel Schiedam-Noord gehoord werd. De politie legt een verband tussen de twee explosies.
De wagen in de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen raakte door de explosie zwaar beschadigd
De wagen in de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen raakte door de explosie zwaar beschadigd © FlashphotoNL
De loodgieter is met zijn zwarte pick-up een bekende in Vlaardingen. Het bedrijf zit al sinds 1976 aan de Koninginnestraat. Die is met een extra straatnaambord ludiek omgedoopt tot het Ron van Uffelenplein, en 'Plumbers Boulevard'. Naast de pick-ups heeft het bedrijf nog een handvol bedrijfswagens.
Bij daglicht is de schade goed zichtbaar. De buurman haalt in de vroege morgen het enorme brokstuk van zijn dak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl