Advocaat over Sparta: 'Het wordt een moeilijk verhaal'

Dick Advocaat kan moeilijk leven met de nederlaag van Sparta thuis tegen Excelsior. De Kralingers wonnen op Het Kasteel met 2-3. "Als de tegenstander beter is en verdiend wint, is het makkelijker te accepteren. Dit is moeilijk, maar ik kan ze niet verwijten dat ze niet gedaan hebben wat gedaan moest worden, alleen geven wij veel te makkelijk goals weg. Onbegrijpelijk."

Na de eerdere nederlaag thuis tegen Vitesse is dit de volgende dreun voor Sparta, onder leiding van de opvolger van Alex Pastoor. "Als je twee keer thuis speelt en je pakt geen punten, heb je het niet goed gedaan," baalt Advocaat, die geen spijt heeft van zijn keuze om Sparta te helpen. "Als ze niet doen wat wij vragen zou ik me afvragen waar ik aan begonnen ben. Maar ze doen wat wij willen. Dan hoop je dat dat genoeg is."

Advocaat vraagt zich wel hoe dit op te lossen. Sparta staat onderaan en de veilige nummer vijftien, FC Twente, heeft al vijf punten meer. "Dat zijn al twee wedstrijden die wij moeten winnen en zij verliezen. We moeten in ieder geval niet degraderen, als dat via de nacompetitie moet dan maar via de nacompetitie. Het wordt een heel moeilijk verhaal, maar dat wisten we al."

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren