Nieuwe tentoonstelling over Rotterdammers

Naast de World Press Photo zijn vanaf nu twee kleinere tentoonstellingen te bezichtigen in de Laurenskerk. Eén daarvan is de fototentoonstelling ‘Rotterdammers van Humanitas’.

De tentoonstelling is een initiatief van fotograaf Marieke Odekerken, journalist Sander Grip en bestuursvoorzitter van Humanitas Gijsbert van Herk.

Van Herk ging zelf pas twee jaar geleden in de zorg werken en wilde de mensen die Humanitas helpt, een gezicht geven.

"De zorg gaat over meer dan protocollen en dossiers, namelijk over het welzijn van cliënten. Elke cliënt heeft een uniek verhaal en met deze tentoonstelling krijgen de cliënten een gezicht", legt Van Herk uit.

Eén van de verhalen die centraal staan in de tentoonstelling is van Claudia, zij kwam door toedoen van anderen zo zwaar in de schulden dat ze de gevangenis in moest.

"Dat is niet iets waar ik me voor schaam. Dat heb ik aan het begin wel heel erg gehad, maar dat is nu niet meer. Ik vind de tentoonstelling dan ook erg cool."

Claudia is er door hulp via Humanitas weer bovenop gekomen, maar de tientallen andere verhalen lopen niet allemaal zo goed af. "Ik mag opnieuw beginnen en die kans krijg je niet vaak. Die grijp ik met beide handen", aldus Claudia.

De tentoonstelling is tot 9 februari gratis te bezoeken in de Laurenskerk in Rotterdam.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Laurenskerk Rotterdam
Deel dit artikel: