Zwemcentrum Rotterdam geopend

In Rotterdam-Charlois is maandagochtend het splinternieuwe Zwemcentrum Rotterdam geopend. Het is het enige officiële 50-meterwedstrijdbad van de stad. Er is ruim twee jaar aan de nieuwbouw gewerkt.

Het Zwemcentrum Rotterdam zit in het oude deelgemeentekantoor bij Zuidplein. De gevel is intact gebleven, maar daar achter is het allemaal nieuw.

Naast lange- en kortebaan wedstrijden, worden er in het zwembad waterpolo- en zwemlessen gegeven. Er is ook een 25-meterbad aanwezig. Deze zijn los van elkaar te gebruiken en gescheiden door een vaste tussenwand.

"Geweldig, wat een mooi zwembad is dit", zegt een van de eerste zwemmers. "Het is alleen een beetje lang. Ik ben gewend in een 25-meterbad, dus 50 meter is dan een aardig stukje. Uiteindelijk is het wel lekkerder zo."

"Ik ben heel blij dat deze mijnheer hier zijn trainingen komt doen", zegt locatiemanager Nicos Vlachos trots.

"Vanaf 07:00 uur lagen de eerste banenzwemmers in het water. Het wedstrijdbad is 26 graden en het doelgroepenbad 28,5. Dit is de beste temperatuur om zo heerlijk mogelijk je baantjes te kunnen zwemmen."

Voor ouderen en ouders met jonge kinderen is het zwemwater op vrijdag, zaterdag en zondag met 30 graden zelfs nog iets warmer.

Deel dit artikel: