nieuws

Gevolg succes op YouTube kost Resida basisplaats bij TPP

Zaalvoetballer Reginio Resida is een regelrechte hit op YouTube. De speler van TPP-Rotterdam maakt onder zijn bijnaam Rarko straatinterviews in Rotterdam en ieder filmpje wordt minstens door honderdduizend mensen bekeken. Toch heeft het succes ook een keerzijde.
In de met 5-2 verloren thuiswedstrijd tegen 't Knooppunt werd Resida zaterdag gepasseerd door zijn coach Abdul Marbah omdat hij zich tijdens wedstrijden teveel af laat leiden door het publiek. "Hij doet het niet bewust, maar mensen roepen hem en dan wil hij iedereen te woord staan en tevreden houden. Hij wil niet dat mensen denken dat hij een hoge dunk van zichzelf heeft. Maar Hakim Ziyech praat tijdens de wedstrijd ook niet met het publiek en dat is een grote ster. Dat moet hij gaan leren," vindt Marbah.
Resida, die normaliter basisspeler is, mocht pas tien minuten voor tijd invallen en beet zijn nagels stuk terwijl hij op de bank zat. "Ik werd helemaal gek, maar ik heb geleerd dat ik pas na de wedstrijd met mensen ga praten en mij focus op de drie punten voor TPP," zegt Resida.
In het item gaat Resida in op zijn succes, op zijn gebrekkige kennis van de Engelse taal en zijn angst voor de camera.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl