Feyenoord gaat de Chinese markt op

Feyenoord heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met het bedrijf Viva China. De bedoeling is dat er in meerdere steden in China een ‘Feyenoord Viva Football Academy’ wordt opgezet.

Feyenoord en Viva China hebben een overeenkomst gesloten voor vijf jaar, met een optie voor nog vijf jaar. De missie van Viva China is om een sportieve en gezonde leefstijl te promoten onder de inwoners van China. Dat doet het bedrijf onder meer door in het hele land grote sportparken aan te leggen en daarmee sport bereikbaar te maken voor alle Chinezen, zowel talentvolle (top)sporters als recreatieve sporters. Door de introductie van Feyenoord Viva Football Academies wordt met ingang van seizoen 2019-2020 ook voetbal aangeboden binnen deze parken.

Feyenoord zal Viva China in eerste instantie adviseren over de aanleg en ontwikkeling van de voetbalfaciliteiten binnen de Li Ning Sports Parks, zoals de sportaccommodaties officieel heten. Op termijn zullen ook meerdere Feyenoord-trainers zich in China vestigen. Zij gaan zich bezighouden met het overbrengen van de voetbalvisie van de Feyenoord Academy, het samenstellen van trainingsprogramma’s en als belangrijkste onderdeel: het volgens de Feyenoord-visie opleiden van Chinese voetbalcoaches.

De lange-termijnambitie van Feyenoord en Viva China is om in zeven steden een Feyenoord Viva Football Academy te openen.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren