nieuws

Hoop op bekerwinst duurt drie minuten

knvbbeker.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
knvbbeker.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De hoop op bekerwinst was voor Feyenoord na drie minuten vervlogen. Door een vroeg doelpunt van Luis Suarez zat Ajax in een zetel in de return van de bekerfinale. De Amsterdammers zegevierden met 4-1, terwijl ze al op 2-0 winst stonden.
De opdracht was duidelijk voor Feyenoord. De Rotterdammers moesten de 2-0 achterstand die ze opliepen in Amsterdam goedmaken om de bekerdroom levend te houden. Alle scenario's die trainer Mario Been had bedacht konden na drie minuten alweer de kast in. Luis Suarez schoot Ajax na een fout van Denny Landzaat op voorsprong en dus moest Feyenoord vier keer scoren om de beker te winnen.
Feyenoord kwam er in de eigen Kuip nauwelijks aan te pas. Behalve twee kansen voor Jon Dahl Tomasson slaagde de thuisploeg er niet in veel af te dwingen. Halverwege de eerste helft besliste Siem de Jong de finale definitief. Opvallend bij zijn doelpunt was dat er een ballenmeisje in het veld liep op het moment dat De Jong scoorde. Na een uur spelen deed Tomasson wat terug voor Feyenoord. Hij scoorde toen een vrije trap van invaller Jonathan de Guzman van de lat terug het veld in kwam. Verder kwam Feyenoord niet en De Jong en Suarez vergrootten de pijn voor de Rotterdammers door de eindstand op 4-1 te bepalen.
Vlak voor tijd kreeg scheidsrechter Roelof Luinge een publiekswissel. Hij floot zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal en blaast volgend seizoen in de Topklasse.