Met nieuwe app altijd op de hoogte bij gevaar in de regio

Inwoners van Rotterdam-Rijnmond kunnen vanaf donderdag een app downloaden voor veiligheidswaarschuwingen in de regio. De app is ontwikkeld door de brandweer en omwonenden van de Rotterdamse Botlek.

Mensen die de app hebben geïnstalleerd, ontvangen op hun smartphone meldingen wanneer er een grote brand woedt, een giftige stof vrijkomt of ander gevaar dreigt. De app is een aanvulling op het NL-Alert en de liveblogs op rijnmondveilig.nl.

De veiligheidsregio ging met de omwonenden in gesprek na de incidenten bij Shell en Esso, in de zomer. Tijdens de branden ontstond veel verwarring door onduidelijke communicatie. Om die te verbeteren is de app ontwikkeld.

De app heet Rijnmondveilig en is beschikbaar voor Apple- en Androidtoestellen.

De app dekt het gebied van Rotterdam, Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, de Waterweggemeenten, Capelle en Krimpen ad IJssel, Lansingerland en de BAR-gemeenten.

"Het is een mooi middel om mensen te informeren over incidenten in de buurt",  zegt Jasper van Vugt van de Veiligheidsregio. "Hoe vaak we de app precies gaan inzetten gaan we nog onderzoeken. Het is een nieuw technisch middel. Het zal niet enkele keren per week zijn dat we de app inzetten. Ik verwacht dat we een, twee keer per maand deze app zullen inzetten."


Meer over dit onderwerp:
Nieuws Veiligheidsregio Rotterdam Brand Botlek
Deel dit artikel: