Tuinvogels tellen in Chris Natuurlijk van 27 januari

15e Tuinvogeltelling, 65 jaar na de Watersnoodramp en Filmfestival Rotterdam op stoom in Chris Natuurlijk van 27 januari.

 

15 jaar Tuinvogeltelling: Spreeuw onderuit


De jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling is een fenomeen. Tienduizenden mensen tellen ieder jaar de vogels in hun tuin, allemaal tegelijk in hetzelfde weekend.
Chris Natuurlijk telt mee en maakt de balans op van 15 jaar tuinvogels tellen. Zo verdween bijvoorbeeld de spreeuw - die in de eerste telling in 2003 nog op de derde plaats stond - in 2016 uit de top tien.

Ooggetuigen van de Watersnood 1953


Op 1 februari wordt de Watersnood van 1953 herdacht. Dan is het 65 jaar geleden dat de grootste ramp uit de naoorlogse geschiedenis van Nederland zich voltrok. In Chris Natuurlijk aandacht voor twee boeken waarin ooggetuigen van de ramp hun verhaal vertellen. 

Zoektocht naar een vader die verdween in de rampnacht


Teuntje de Haan beschrijft in haar boek Een muur van water hoe zij de Watersnood als peuter heeft ervaren. Samen met haar moeder en broertje brengt ze vier bange dagen op zolder door, vergeefs wachtend op haar vader die in het holst van de nacht is vertrokken om mensen te redden. 

Battenoord 


Niets in Battenoord - een gehucht op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee - herinnert aan de Watersnood van 1 februari 1953. Historicus Willem van der Ham wil daar met zijn boek Ooggetuigen van de Watersnood 1953 en een tentoonstelling vanaf Pasen, verandering in brengen. Op de dijk waar in de winter vogelspotters komen kijken naar de kolonie roze flamingo's - waar Battenoord tegenwoordig bekend om is - vertelt hij samen met ooggetuige Jan de Jong over het boek waarin nog nooit eerder in druk verschenen verhalen zijn te lezen van de mensen die de ramp 65 jaar geleden hebben meegemaakt. 

Hoe doe je het Filmfestival Rotterdam? Inside tips van een kenner


Paul Verspeek mag je na 36 jaar als bezoeker van het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) wel een kenner noemen. Voordat onze Rijnmond-collega onderduikt in het filmgeweld, in Chris Natuurlijk tips en trics van Paul. 


Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.

 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: