nieuws

Succes voor Hoogvlietse Briljantjes

nbriljantjes06_05.jpg
nbriljantjes06_05.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse deelgemeentes Delfshaven en Centrum willen het project ‘Briljantjes’ uit Hoogvliet mogelijk overnemen. Het jongerenproject stimuleert jaarlijks een aantal jongeren om hun uitzonderlijke talent te ontwikkelen. Deze briljantjes moeten een voorbeeld zijn voor de rest van de jeugd.
Ook uit de rest van Nederland zou er interesse zijn voor het initiatief. Kees van Pelt van de deelgemeente Hoogvliet: “Er wordt onderzocht of ons concept in een stichting kan worden ondergebracht, zodat de Briljantjes zelfs landelijk kan worden uitgebreid.”
Het project is in 2004 ontstaan en het budget is dit jaar 25-duizend euro. Het jongerenproject richt zich niet op de probleemgevallen, maar juist op de ‘gewone’ jongeren die een opleiding volgen of aan het werk zijn. En het is de bedoeling dat die talenten ook anderen meenemen in hun succes.
Dit jaar zijn er zeventien Briljantjes geselecteerd. “De talenten zijn heel divers”, zegt begeleider Willeke Jongen. “De één kan goed zingen, de volgende heeft veel organisatorische kwaliteiten. Het belangrijkste is dat de jongeren zichzelf gaan waarderen en dat ze zichzelf voor vol aanzien”.
Op de foto: 'Briljantje' Savanna.