Penaltyfases doorslaggevend bij winnend FC Dordrecht

FC Dordrecht is in vorm. De Schapenkoppen versloegen vrijdagavond FC Oss met 2-0 en blijven in dit kalenderjaar ongeslagen. Het duel tegen de Brabanders werd gekenmerkt door twee penalty's. Vooral de eerste strafschopfase van FC Dordrecht sprong in het oog.
Beide ploegen kenden een rommelige beginfase. In de vijftiende minuut kwam het duel op z'n kop te staan. Andreas Calcan werd in het zestienmetergebied neergehaald door Dennis Janssen van FC Oss, die hiervoor de rode kaart kreeg.
Maar het moment waar nog lang over nagepraat zal worden, was de commotie rondom het nemen van deze penalty bij FC Dordrecht. Denis Mahmudov was witheet omdat hij de strafschop niet mocht trappen. Hij moest door zijn Dordtse teamgenoten gekalmeerd worden. Uiteindelijk schoot Arias vanaf elf meter raak (1-0).

Mahmudov mag in de tweede helft wel

Ondanks de numerieke meerderheid vergat FC Dordrecht lange tijd de wedstrijd op slot te gooien. Pas in de 63e minuut gebeurde dit. De Dordtenaren kregen nog een keer een strafschop nadat Calcan wederom foutief in het zestienmetergebied werd afgestopt.
Nu ontstond er geen ruzie tijdens deze penaltyfase, want Mahmudov mocht vanaf elf meter aanleggen. Hij maakte geen fout en zette de 2-0 op het scorebord.
De Schapenkoppen maakten de wedstrijd ook niet met elf spelers af, want invaller Terence Groothusen moest van scheidsrechter Christiaan Bakx uit Zwijndrecht eerder douchen vanwege een rode kaart.
De zege van FC Dordrecht kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. Het team van trainer De Nooijer blijft ook in het derde duel van 2018 ongeslagen en stijgt van de veertiende plaats naar de dertiende plaats met 28 punten.

FC Dordrecht - FC Oss 2-0 (1-0)

15' 1-0 Jafar Arias (penalty)
63' 2-0 Denis Mahmudov (penalty)
Rood: 15' Dennis Janssen (FC Oss) en 85' Terence Groothusen (FC Dordrecht)
Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Bliek (73' Amevor), Delorge; Kok, Mahmudov (73' Groothusen), Hamer; Mutzers, Arias, Calcan