nieuws

Van Bueren met Sparta terug naar Helmond

VBUERENPROMOTIE.cropresize.tmp.jpg
VBUERENPROMOTIE.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Sparta keert donderdagavond terug in Stadion De Braak van Helmond Sport, de plek waar in 2005 promotie naar de eredivisie werd afgedwongen. De eindstand was toen 1-2.
Schiedammer Edwin van Bueren is één van de huidige Sparta-spelers die er toen ook bij was: "Ik weet bijna alles nog van die dag."
"Op dat moment is het hét mooiste wat je kan halen. Omdat je tweede werd in de competitie, op één punt van Heracles. Dat is echt een mooi moment geweest," aldus Van Bueren over de promotie in Helmond van 2005. Het was die avond alleen wel een zware kluif voor Sparta.
"Voor ons was een gelijkspel genoeg, maar een kwartier voor tijd kwamen wij met 1-0 achter. Gelukkig maken wij uit een corner met een halve omhaal gelijk. Helmond Sport probeerde daarna nog alles op alles te zetten om de winst naar zich toe te halen. Toen konden wij op de counter via Rachid Bouaouzan op 1-2 komen."
Voor Sparta kunnen de play-offs dus een vreemde ironische situatie opleveren. In 2005 promoveren in Helmond en in 2010 degraderen tegen Helmond. "Dat zou niet de ideale situatie zijn," zegt Van Bueren. "Maar daar gaan wij ook niet vanuit. Het gaat over twee wedstrijden, dus mocht het daar fout gaan, dan kunnen wij het thuis rechtzetten."
Verslaggever Dennis van Eersel blikt vooruit op Sparta's terugkeer in Helmond met Edwin van Bueren 06-05-2010-Sparta keert terug bij Helmond