nieuws

XerxesDZB op simpele wijze naar Hoofdklasse

09-02-amateurvoetbal.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
09-02-amateurvoetbal.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De amateurs van de Rotterdamse voetbalclub XerxesDZB spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Het team van Aad Andriessen won een beslissingsduel tegen Spijkenisse met duidelijke cijfers: 4-0.
Het beslissingsduel was na drie goals eigenlijk voor rust al beslist in Ridderkerk, waar het duel op het neutrale terrein van RVVH werd afgewerkt. Spijkenisse en Xerxes moesten een beslissingsduel spelen omdat zij met evenveel punten op de vierde plek in de eerste klasse B waren geëindigd. De nummers één tot en met vier van de eerste klasse promoveren dit seizoen naar de Hoofdklasse.
Voor Spijkenisse zit na de nederlaag het seizoen er nog niet op. De ploeg van Adrie Poldervaart moet via de nacompetitie proberen alsnog een plaats in de Hoofdklasse te verdienen.
Verslaggever Dennis van Eersel was aanwezig bij het beslissingsduel en sprak na afloop van het laatste fluitsignaal met de winnende coach van Xerxes DZB en de verliezende trainer van Spijkenisse 05-05-2010-XerxesDZB-trainer Aad Andriessen na promotie naar Hoofdklasse