nieuws

GroenLinks tegen versoepeling milieu-eisen

arnobonte.cropresize.tmp.jpg
arnobonte.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - GroenLinks keert zich tegen het versoepelen van milieu-eisen voor vrachtwagens op de Tweede Maasvlakte. Woensdag kwamen de transportorganisaties TLN, EVO en KNV met een voorstel om niet alleen de allerschoonste trucks toe te staan in het nieuwe Rotterdamse havengebied.
Het Havenbedrijf gaat onderzoeken of dat mogelijk is zonder dat de luchtkwaliteit achteruit gaat. GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte vindt dat onverstandig en onacceptabel. Hij wijst erop dat het Havenbedrijf vorig jaar een deal heeft gesloten met Milieudefensie. Die laatste trok procedures tegen de aanleg van de Tweede Maasvlakte in, nadat de haven zeer strenge milieunormen had beloofd.
"Het is ronduit onfatsoenlijk om de overeenkomst met Milieudefensie nu eenzijdig aan te passen", aldus Bonte. Hij wil dat burgemeester Aboutaleb Havenbedrijfdirecteur Hans Smits tot de orde roept. "Zonder de maatregelen uit de milieudeal zal de aanleg van de Tweede Maasvlakte leiden tot een forse verslechtering van de luchtkwaliteit in de regio Rotterdam", aldus Bonte.
Zie ook het bericht Mildere milieunormen Maasvlakte.
Foto: GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte (archief).