nieuws

Alcoholvrije bruiloft door bekerfinale

2010-trouwerij01.cropresize.tmp.jpg
2010-trouwerij01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ook tijdens een besloten bruiloftsfeest in een restaurant in het centrum van Rotterdam mag donderdag geen alcohol geschonken worden. Het bruidspaar moet het feest alcoholvrij vieren in verband met de bekerfinale.
De gemeente Rotterdam besloot eerder dat er donderdag tussen twee uur 's middags en twaalf uur 's nachts in grote delen van de stad geen alcohol verkocht en genuttigd mag worden vanwege de tweede bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip. Donderdagochtend dient er nog een kort geding over de maatregel tegen de gemeente.
Het kort geding is aangespannen door de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Voorzitter Frank Roolaart spreekt van ‘draconische maatregelen' en denkt dat de maatregel zorgt voor een omzetverlies van tussen een half miljoen en een miljoen euro.
De bruid en bruidegom hadden het restaurant al maanden geleden gereserveerd. Het gaat om een besloten feest, maar de twintig aanwezigen mogen geen enkele druppel alcohol drinken. Er is nog overleg geweest met de gemeente, maar die wil volgens de horeca-ondernemer geen uitzondering maken.