nieuws

Extreme veiligheidsmaatregelen Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival2.cropresize.tmp.JPG
Bevrijdingsfestival2.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Bezoekers van het bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam werden woensdag geconfronteerd met veel veiligheidsmaatregelen. Wie het feest wilde bezoeken, werd eerst grondig gefouillerd.
Ook moesten bezoekers veel spullen achterlaten voordat ze het terrein op mochten. Bezoekers moesten bijvoorbeeld deodorant, parfumflesjes en paraplu's inleveren en ook meegebracht eten moest in de vuilniscontainer. Verder werden ook kinderwagens nauwkeurig onderzocht.
De strenge veiligheidsmaatregelen zijn het gevolg van de ongeregeldheden bij het Bevrijdingsfestival van vorig jaar. Een groep relschoppers keerde zich toen tegen de politie die uiteindellijk twee waarschuwingsschoten loste.

Festival rustig verlopen

Het festival liep dit jaar een kwartiertje uit, maar verliep verder rustig. JMR-woordvoerder Jasper Scholten zei woensdag na afloop van het feest dat hij de maatregelen liever ook niet had genomen: “Dit is geen visitekaartje voor de stad. Ik schaam me voor Rotterdam” Hij hoopt dat de gemeente volgend jaar minder hoge eisen stelt aan de beveiliging van het festival.