nieuws

Helft minder woningen in park Twee Heuvels

Protest tegen park Twee Heuvels
Protest tegen park Twee Heuvels
Er komen de helft minder woningen in het park de Twee Heuvels in Rotterdam. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Een motie van de PvdA en NIDA haalde een meerderheid.
Het college wilde eerst 47 villa's bouwen in het gebied, dat onderdeel is van de Gebiedsvisie Stadionpark. Dat worden er nu 22. De woningen die het college extra wilde bouwen bleken buiten het eerder afgesproken gebied te zijn gepland.
Een deel van de raad wilde helemaal geen woningen in het park, de gemeenteraad kwam uit op dit compromis. "Dit bleek het hoogst haalbare", reageert wethouder Simons.

Gemiste kans


De wethouder noemt het een gemiste kans. "We hadden al veel e-mails van inwoners uit IJsselmonde gekregen van geïnteresseerden voor de woningen."
Het park de Twee Heuvels krijgt een opknapbeurt, die kost 7 miljoen euro. Er worden bomen gekapt en aan de noordrand van het park komen luxe woningen. Er was eerder protest van onder meer hondenbezitters tegen de bouwplannen.

Feyenoord-spelers


Tijdens het debat werd ook besloten om de nieuwe straten die worden aangelegd voor Feyenoord City worden vernoemd naar Feyenoordspelers uit het verleden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl