Vogels van diverse pluimage in Chris Natuurlijk van 3 februari

Kraaien uit 's Gravendeel, huiszwaluwen in Numansdorp en Eendenman Kees Moeliker in Chris Natuurlijk

Nieuwe kraaienavonturen uit de Hoeksche Waard


Niet iedere kraai heeft zijn eigen Facebookpagina of een eigen biograaf. Clark en Carole, een kraaienpaar uit 's Gravendeel,  hebben dat wel. Ook het wel en wee van de kinderen van Clark en Carole worden door biograaf Arie Pieters nauwkeurig beschreven en gefotografeerd.
Aan de oever van de Dordtse Kil vertelt Pieters over zijn vierde boek in deze serie. In Onder vaders vleugels gaat het over de band tussen kraaiendochter "Zus" en haar vader die zijn dochter door dik en dun beschermt. 

Natuurhuis voor huiszwaluwen en andere dieren


Welke dieren komen er straks in het eerste natuurhuis van Nederland? Chris Natuurlijk gaat samen met Dick van Houwelingen van het Hoekschewaards Landschap,  kijken bij het huis in Numansdorp dat eigenlijk gesloopt had moeten worden voor de bouw van windmolens. De woning blijft nu staan waardoor de kolonie huiszwaluwen er kan blijven terug keren. Dwergvleermuizen gebruiken het huis nu ook al als onderkomen. Van Houwelingen hoopt dat er met wat aanpassingen nog meer natuur bij komt in en om het huis aan het Hollands Diep. 

Gaia in the Anthropocene


Van een sculptuur met takken uit het Kralingse Bos in Rotterdam tot een film over vissers op afgelegen wateren in Brazilië die hun vissen volgens een bijzonder ritueel vangen. De tentoonstelling Gaia in the Anthropocene in Garage in Rotterdam, gaat over de band tussen mens en natuur en de rol die mythen kunnen spelen om de mens weer dichterbij de aarde te brengen. 

Kees Moeliker vertelt


Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over de nieuwtjes uit het museum en uit Straatgras, het tijdschrift van het museum dat onregelmatig verschijnt. 


Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.


 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: