Zeldzame dwerggans in Chris Natuurlijk

De zeldzame dwerggans, kamperen in Lapland, duurzame ontwerpers op Object Rotterdam en boek over jeugd in Rotterdam in Chris Natuurlijk van 10 februari.

Op pad met vogelkenner Gerard Ouweneel


Aan ganzen geen gebrek in de Hoeksche Waard. Maar de dwerggans is een uitzondering. De zeldzame wintergast bivakkeert in het Oudeland van Strijen. 
Door de jacht in Oost-Europa en Azië werd de dwerggans met uitsterven bedreigd. Met een langdurig project in Zweden waarbij onder meer de vliegroute van de dwerggans werd verlegd naar Nederland, is geprobeerd de soort voor uitsterven te behoeden. 
Chris Natuurlijk is in de oude polder om de dwerggans te spotten met vogelkenner Gerard Ouweneel. Maar ook over de zilverreiger en alle andere vogels in de polder raakt de vogelspecialist niet uitgepraat. 

Kamperen in Lapland


Van de beste slaapzak in de winter tot de meest geschikte camping voor gezinnen. Op de Kampeerbeurs Rotterdam op 10 en 11 februari ,  kun je van alles vragen over kamperen.  Zeventig campings uit heel Europa zijn te gast op de beurs bij Vervat aan de Stadionweg in Rotterdam. Zoals camping Doro. In Chris Natuurlijk vertelt de eigenaar over de camping in het Zweedse deel van Lapland waar hij wildsafari's organiseert naar elanden en ander wild.

Natuur en design


Schoenen van palmblad, meubels van hergebruikt papier, sieraden van verse bloemen. In het monumentale HAKA gebouw aan de Vierhavensstraat in Rotterdam, kijkt Chris Natuurlijk samen met directeur Anne van der Zwaag van Object Rotterdam (tot en met 11 februari) naar de ontwerpen op de designbeurs die natuur of duurzaamheid in hun ontwerp verwerken. 

Trapezejaren


Schrijfster Ellis van Halteren is te gast om in Chris Natuurlijk te vertellen over Trapezejaren, een autobiografische roman over haar jeugd in Rotterdam in de jaren zestig van de vorige eeuw. 


Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.
 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: