Neptunianen Kemp en Diaz vier jaar geschorst

Urving Kemp en Christian Diaz van Curaçao Neptunus zijn voor vier jaar geschorst. De beide honkballers van de landskampioen zijn afgelopen zomer betrapt op het gebruik van doping.

Kemp en Diaz werden nadat de overtreding was geconstateerd direct voorlopig geschorst. De honkbalbond K.N.B.S.B. gaf daarna de zaak in handen van het Instituut Sport Rechtspraak (I.S.R.). Deze instantie kwam tot de strafmaat van vier jaar. Volgens bondsdirecteur Bart Volkerijk is dit de minimale straf die voor dit soort overtredingen staat op basis van het dopingregelement.

Kemp en Diaz hebben altijd verklaard het slachtoffer te zijn van vervuilde voedingssupplementen. Neptunus-voorzitter Geoffrey Kohl zegt daarover: "Regels zijn regels, daar heb ik geen problemen mee. Alleen vind ik de straf erg hoog, zeker als je het vergelijkt met de straffen die voor dit soort gevallen in andere sporten worden uitgedeeld. Daarbij is honkbal in Nederland veredeld hobbyisme, die jongens verdienen er niets mee en er ligt geen groot contract voor ze klaar als ze de bal 30 meter verder weg slaan. Ik had daarom wel wat meer coulance van de bond en het I.S.R. verwacht."

Urving Kemp heeft de straf inmiddels geaccepteerd. Christian Diaz gaat in beroep tegen de uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren