nieuws

Oproep Feyenoord aan supporters

ROTTERDAM - Feyenoord heeft dinsdag in een open brief de supporters opgeroepen om de club op positieve wijze te steunen tijdens het tweede duel van de bekerfinale tegen Ajax. Het duel wordt donderdag in De Kuip gespeeld.
Trainer Mario Been, aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en clubambassadeur Gerard Meijer doen in de brief een klemmend beroep op de supporters om kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben achterwege te laten. Het eventueel staken van de wedstrijd als gevolg van kwetsende spreekkoren door de scheidsrechter kan bovendien zeer nadelige gevolgen voor Feyenoord hebben.
Het drietal vindt dat de wedstrijd vooral een voetbalfeest moet worden.
Sancties KNVB
Als de bekerreturn donderdag in De Kuip tegen aartsrivaal Ajax moet worden gestaakt wegens kwetsende spreekkoren, dan wordt de eerstvolgende klassieker in Rotterdam zeer waarschijnlijk zonder publiek gespeeld. Dat heeft een woordvoerster van de KNVB dinsdag gezegd.
Als organiserende gastheer zal de KNVB de eigen reglementen en richtlijnen donderdag in De Kuip ten aanzien van bijvoorbeeld kwetsende spreekkoren strikt aanhouden en uitvoeren. Bij de bekerreturn zijn geen fans van Ajax aanwezig.