Negen Feyenoorders verliezen van Vitesse in Arnhem

Feyenoord heeft zondag de uitwedstrijd tegen Vitesse niet weten te winnen. In Arnhem kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog op 0-1 door een doelpunt van Tonny Vilhena, maar scoorde Vitesse vlak voor rust de gelijkmaker. Tegen tien Feyenoorders schoot Bryan Linssen de 2-1 binnen en tegen negen Feyenoorders bracht diezelfde Linssen Vitesse vlak voor tijd in veilige haven.

Vitesse kreeg na zes minuten de eerste kans van de wedstrijd. Roy Beerens schoot naast na een slordigheid van Bilal Başaçıkoğlu naast. Feyenoord creëerde in het eerste kwartier niks en verloor Ridgeciano Haps vanwege een oogblessure. Maar na 21 minuten was de eerste kans voor Feyenoord wel raak. Tonny Vilhena schoot na een goede counter de bal achter Pasveer.

Een paar minuten later kreeg Vitesse een goede kans op de gelijkmaker. Matt Miazga kopte de bal op de lat van het doel. Vitesse drong voor rust sowieso aan op een gelijkmaker. En die kregen de Arnhemmers ook. Guram Kashia kon vlak voor rust via Brad Jones binnenkoppen.

Na rust verbeterde het spel van Feyenoord niet. Vitesse was de ploeg die de kansen kreeg, waar Jones aan de kant van de Rotterdammers de beste man van het veld was. Zo kopten Linssen en Miazga op de Australische doelman en schoot Mount naast.

Twee rode kaarten


Bilal Başaçıkoğlu bewees zijn ploeg geen dienst. Hij tackelde in de 65e minuut een Vitesse-speler met twee benen vooruit en kreeg daarvoor terecht de rode kaart. De aanval die daarop volgde, zorgde meteen voor de 2-1 van Bryan Linssen. Tyrell Malacia moest in de 82e minuut tot overmaat van ramp ook met rood het veld verlaten, nadat scheidsrechter Dennis Higler vond dat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

Linssen maakte het vijf minuten voor tijd voor Feyenoord nog erger door de 3-1 binnen te werken. 

Scoreverloop


21' 0-1 Tonny Vilhena
44' 1-1 Guram Kashia
66' 2-1 Bryan Linssen 
85' 3-1 Bryan Linssen

Opstelling Feyenoord
Jones, St. Juste (Nieuwkoop 46'), Van Beek, Van der Heijden, Haps (Malacia 16'); Toornstra (Van Persie 79'), El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Başaçıkoğlu

Bijzonderheden:
65' rode kaart Bilal Başaçıkoğlu
82' rode kaart Tyrell Malacia

 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren