Help mee Roze Rieneke afscheidswens te vervullen

De immer in goedgeluimd roze gehulde Charloise staccato-dichteres Rieneke Minderman-Grobben heeft om het even niet lang meer te leven en daarom had de Oud-Charloisse goegemeente weinig tijd om haar een welverdiend gepast eerbetoon te geven.

Met wellicht haar laatste reservekrachten wist Roze Rieneke zich met behulp van wilde weldoenert Joop van der Hor onder haar oud-roze beddesprei- en lakens, d'r dito pyama uit en in heur broekpakverschoning te krijgen om het veilige hospice te verlaten.

Eenmaal uit de deprimerende hospice-omgeving vandaan wist ze weer haar bekende levensvreugdmoed en deugd op te wekken om als vanouds strijdbaar poëtentatisch dichtend onderaan haar favoriete dijkspeelsteegje er tegen aan te gaan.

Luid toeterend kwam het duo bij haar geboorteplek van de uitstek onder de Grondheerendijkse Kerksingeltje en de Kaatsbaan in hartje Oud-Charlois aan.

Vlogverslaggever Jack Kerklaan zag de onthulling van het felroze Grobbentrapbordje met lede ogen, maar hoorde vooral de nood-oproep om een 15-tal euro's vrij te maken zodat de 'Wereld volgens Grobben'-dichtbundel van de persen kan rollen, gespitste oren aan...


Natekst

Wie een gesigneerd exemplaar van Rienkes 'De wereld volgens Grobben'-dichtsels wil verkrijgen make € 12,50 ex verzendkosten via een retourmail over naar joopvanderhor@gmail.com

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: