Kohlschreiber verslaat Kachanov in Ahoy

De eerste wedstrijd op dag twee van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy is gewonnen door de Duitser Philipp Kohlschreiber. Hij versloeg na 2 uur en 33 minuten de Rus Karen Khachanov in drie sets: 3-6, 7-6 en 7-6

Kohlschreiber, voor de tiende keer deelnemer in Rotterdam, werd in de vierde game van de eerste set gebroken door de 21-jarige Rus. Khachanov hield met veel krachtige slagen vervolgens zijn eigen servicegames en trok zo de eerste set naar zich toe.

In de tweede set brak Kohlschreiber Kachanov in de vierde game. Kachanov kwam direct in actie en brak terug. Na de vijfde game lag het spel even stil in verband met een medische behandeling voor Khachanov. In de negen en tiende game braken beide spelers elkaar weer en uiteindelijk won Kohlschreiber via een tiebreak de tweede set.

Ook de derde set ging gelijk op, waarbij Kachanov in de vierde game drie breakkansen onbenut liet. In de zesde game brak hij Kohlschreiber wel, maar de Duitser brak wederom direct terug. Ook de derde set werd via een tiebreak beslist en het is Kohlschreiber die doorgaat naar de volgende ronde.

Meer over dit onderwerp:
Sport WTT2018 Sport
Deel dit artikel: