nieuws

‘Vervallen Havenkerk Schiedam wordt snel opgeknapt’

2010-havenkerk01.cropresize.tmp.jpg
2010-havenkerk01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De vervallen Havenkerk in het centrum van Schiedam wordt snel opgeknapt. Dat denkt de gemeente Schiedam, nu het ministerie van OC&W 1 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld.
Het ministerie stelt als voorwaarde dat de plannen om de kerk om te vormen tot een 4 sterren hotel echt doorgaan. Vorig jaar werd dat plan door projectontwikkelaar Hylkema Consultants stilgelegd als gevolg van de kredietcrisis.
De ontwikkelaar en de gemeente zullen gezamenlijk een stichting oprichten om meer fondsen te kunnen werven, waarna de hotelplannen alsnog kunnen worden gefinancierd. In totaal is er tien miljoen euro nodig.
De oppositiepartijen Gemeente Belangen en Progressief Schiedam vrezen dat de gemeente uiteindelijk ook met extra financiële steun zal komen voor het project. Verantwoordelijk Wethouder Siljee ontkent dat.
De SP in Schiedam denkt dat er hoe dan ook weinig controle op het financiële beleid van de stichting mogelijk is. De partij betwijfelt of het hotel rendabel zal zijn.
Het monumentale gebouw aan de Lange Haven is ooit door evangelist Johan Maasbach voor een gulden gekocht van de katholieke kerk, met de belofte het complex goed te onderhouden.