Krajicek:'Iedere speler heeft het hier naar zijn zin'

Richard Krajicek heeft tot nu toe nog weinig te klagen tijdens de 45ste editie van het ABN AMRO Wereld Tennis Toernooi in Rotterdam. De toernooidirecteur is na twee dagen erg tevreden over het verloop van het jaarlijkse tennistoernooi in Ahoy.

De Hagenaar wordt bedolven onder de complimenten voor het grootste indoortoernooi van de wereld. ''De spelers zijn erg tevreden. Op vrijdag komt bijvoorbeeld Zverev hier al twee keer trainen. Ze vinden het gewoon een fijn toernooi. Er zijn goede trainingsbanen en andere faciliteiten. Tijdens de wedstrijden zit er veel publiek en dat vinden de spelers ook mooi'', aldus Krajicek.

Dinsdag kreeg Krajicek nog wel te maken met een afzegging. De Fransman Benoit Paire moest geblesseerd afzeggen en is vervangen door zijn landgenoot en 'lucky loser' Nicolas Mahut.

Het speelschema voor woensdag belooft erg mooi te worden. Iedereen kijkt uit naar de eerste ronde partij van Roger Federer, maar ook de als tweede geplaatste Grigor Dimitrov komt woensdag in actie. Krajicek legt de keuze uit om Dimitrov, die de bijnaam 'baby Federer' heeft, ook woensdag te laten spelen. 'Daar heeft Dimitrov zelf om gevraagd. Hij wilde dolgraag op woensdag spelen. Hij was licht geblesseerd en is sinds zaterdag fanatiek aan het trainen en dus vindt hij die extra dag heel fijn'', zegt Krajicek tegenover RTV Rijnmond.

Dimitrov is wel gewaarschuwd dat het woensdag kids-day is en dat het publiek dan vaak luidruchtiger is. ''Als spelers het van te voren weten valt dat wel mee. Als je de baan op komt en je weet van niets en het loopt niet lekker dan kan het weleens van invloed zijn. Dan ga je je als speler misschien ergeren aan alles. Maar als je het van tevoren weet is het prima''', aldus de directeur van het grootste indoortoernooi van de wereld.

Woensdagmiddag staat ook het Nederlands onderonsje tussen Thiemo de Bakker en Robin Haase op het programma.

.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren