Feleke terug in Marathon Rotterdam

De Ethiopiër Getu Feleke voert het rijtje internationale topatleten aan die zijn aangetrokken voor de komende marathon van Rotterdam op zondag 8 april. De 31-jarige Feleke liep in 2012 al in Rotterdam naar de tweede plaats in 2.04.50. Die tijd is nog altijd zijn persoonlijk record.

De organisatie meldde verder de komst van oud-winnaar Marius Kipserem. De 29-jarige Keniaan was in 2016 de snelste in de Maasstad met een tijd van 2.06.11. De Ethiopiër Mule Wasihun is ook vastgelegd. Hij heeft een persoonlijke toptijd van 2.05.39.

Verder zijn de Kenianen Laban Korir, Festus Talam en Felix Kirwa aangetrokken. Talam won vorig jaar de marathon van Eindhoven in 2.06.13, waar hij Kirwa na 42,195 kilometer in de eindsprint versloeg.

Khalid Choukoud is de Nederlandse troef in de 38e editie van de marathon van Rotterdam. De Haagse hardloper neemt voor de vijfde keer deel en hoopt in de buurt te komen van zijn persoonlijke record van 2.10.52 uit 2014.

De start van de marathon is voor het eerst niet op de Coolsingel, maar wordt verplaatst naar de voet van de Erasmusbrug. De atleten lopen vervolgens over de brug in de richting van de Kop van Zuid. De finish is wel als altijd op de Coolsingel.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren