18-jarige verdachte gearresteerd voor dubbele moord in Beverwaard

De politie heeft dinsdagochtend een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. De politie spreekt van een 'belangrijke doorbraak in het onderzoek' en verwacht binnenkort nog meer arrestaties.

De nu aangehouden Rotterdammer was ten tijde van de schietpartij nog 17 jaar. De politie wil niet zeggen waar de man precies van wordt verdacht.

Op 20 december vorig jaar werden twee Rotterdammers van 25 en 26 jaar van dichtbij doodgeschoten. Een van hen is mogelijk onbedoeld omgebracht, zo meldde de politie dinsdagmiddag.

De 25-jarige Lindomar Elisabeth was net in de geparkeerde auto gestapt van de 26-jarige Gilbert Henriëtta, toen een andere auto passeerde van waaruit met een Kalasjnikov het vuur werd geopend.

Donkere Audi


De witte Seat Leon waarin de twee slachtoffers zaten, werd doorzeefd met kogels. Een verdwaalde kogel kwam in een woning terecht. De bewoner die op dat moment thuis was, bleef ongedeerd.

Volgens de politie was Henriëtta waarschijnlijk het eigenlijke doelwit van de schutter.

De auto die werd gebruikt bij de liquidatie werd een dag later uitgebrand teruggevonden op de Kruisweg in Ridderkerk. De donkere Audi was eerder gestolen aan de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Dat deed het programma ook begin januari al. Het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond van TV Rijnmond deed dat in dezelfde week ook.

Deel dit artikel: