Openhartige Voskamp: 'Voetballers zijn steeds meer met zichzelf bezig'

''Voetballers zijn steeds meer met zichzelf bezig.'' Dit zei oud-Spartaan Johan Voskamp in het radioprogramma Tennis Plaza als gast van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Daarin sprak hij uitgebreid en openhartig met presentator Bart Nolles.

De op dit moment geblesseerde aanvaller van RKC praatte onder meer over zijn slepende voetblessure, het voetballen op kunstgras, het huidige spel van de Waalwijkse club uit de Jupiler League en zijn toekomstplannen.

Op het gebied van dat laatste punt deed Voskamp de meest opvallende uitspraken. Hij ziet zichzelf niet zo snel trainer worden omdat de mentaliteit van voetballers verandert. ''De helft van een ploeg hoopt op slecht spel van een concurrent op zijn positie. De nieuwe generatie is steeds meer met zichzelf bezig. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan alles wat er gepost wordt op social media waarin iedereen laat zien hoe goed ze het hebben.''

Het hele gesprek van Bart Nolles met Johan Voskamp duurt tien minuten en is in twee delen terug te luisteren in de audiofragmenten.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren