Rotterdammer maakt single met Stef Bos

"Het maakt niet uit wat er gebeurt, je moet altijd vooruit blijven kijken. Opgeven is geen optie." De Rotterdamse muzikant Willem Philipsen componeerde samen met Stef Bos een nummer voor de Hersenstichting. De single 'Opnieuw' beleefde woensdagmorgen zijn première op Radio Rijnmond.

Als ambassadeur van de Hersenstichting werd Philipsen gevraagd om samen met hun andere ambassadeur, Stef Bos, een nummer te maken. "Ik ben gelijk in de toetsen gekropen om een nummer te schrijven. Dat heb ik naar Stef gestuurd en die heeft er een tekst op geschreven. Daar is dit uitgekomen."

Op z'n 23e had Willem Philipsen de wereld aan zijn voeten. Hij was een talentvol gitarist en speelde met artiesten als Anouk, Postmen en Soulvation. Maar een herseninfarct maakte een bruut einde aan zijn veelbelovende carrière.

Philipsen raakte daardoor halfzijdig verlamd en gitaar spelen zit er niet meer voor hem in. "Ik moest vanaf onder nul beginnen. Alles opnieuw leren en opbouwen."

In 2018, twaalf jaar na na het herseninfarct, maakt Philipsen weer muziek voor bedrijfsfilms en andere media, zijn leven kan naar eigen zeggen niet beter. "Ik sta weer vol in de muziek en mag ik deze single doen."

Stef Bos inspireerde de tekst op het levensverhaal van Philipsen, die noemt het nummer dan ook zijn lijflied. "Ik kan me het heel erg voorstellen dat je geen zin meer in het leven hebt als er iets gebeurt. Maar ik hoop dat dit nummer een inspiratie kan zijn voor iedereen."

Het nummer is geschreven voor het Omroep MAX televisie-programma 'Geef om je hersenen', waarin aandacht wordt gevraagd voor hersenonderzoek. Na het optreden besloten zij om er een single van te maken. "Er kwamen super mooie reacties op ons optreden, daarom hebben we er een single van gemaakt. De opbrengst daarvan gaat naar de Hersenstichting."

De Hersenstichting doet onderzoek naar het voorkomen en genezen van hersenziektes. In Nederland heeft één op de vier mensen een hersenaandoening. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: