Cel geëist tegen medewerkster zorgcentrum Meerkerk

Justitie wil dat een voormalig medewerkster van zorgcentrum Jedidja in Meerkerk een half jaar de cel ingaat vanwege ontucht. Ook zou zij niet meer in de zorg werkzaam mogen zijn.

De 62-jarige vrouw zou een patiënte jarenlang hebben misbruikt. Dat zou onderdeel zijn geweest van de therapie.

De verdachte was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Zij heeft eerder verklaard dat de seksuele handelingen vrijwillig waren.

Verdachte Marjos H. heeft ook verklaard dat het slachtoffer haar beste vriendin was. Zij zegt heel verdrietig te zijn dat de relatie is verbroken.

Beste vriendin


Advocaat J. de Haan:”Kan je worden veroordeeld voor ontucht met je beste vriendin? Ik denk het niet. Volgens justitie was mijn cliënt de behandelaar van het slachtoffer. Dat is onjuist. Er was geen enkele afhankelijkheid.”

De ontucht zou niet hebben plaatsgehad in Meerkerk, maar in het zorgcentrum waar de verdachte eerder werkte, de Neshoeve in Ridderkerk Dat was tussen 2008 en 2012. Het slachtoffer kwam daar als patiënt.

Namens haar werd woensdag een schriftelijke verklaring voorgelezen. Tegen de verdachte:”Ik wilde een nieuw leven beginnen in Ridderkerk, maar jij hebt mij erin geluisd. Ik zou een probleem hebben gehad, dat zo groot was, dat zelfs God er niet bij kon. De seks zou helend zijn. Maar ik werd gerecruteerd voor je eigen seksuele genot. ”

Smerigheid


De vrouw is al jaren volledig afgekeurd. “Elke dag doet mijn lichaam pijn. Ik kan het woord b-e-d niet uitspreken omdat het synoniem is geworden voor onveiligheid en smerigheid. Ik heb lang op de bank geslapen, met het licht aan.”

De vrouw eist 20.000 euro smartengeld. In 2016 is directeur Aaldert van E. van Hoeve Jedidja veroordeeld tot twee jaar cel, onder meer voor ontucht met ditzelfde slachtoffer. Van E. is tegen de straf in hoger beroep gegaan.

Op 20 februari staat hij terecht voor een nieuwe ontuchtzaak, met een patiënte van Jedidja in Meerkerk. Deze patiënte pleegde zelfmoord. Justitie onderzoekt nu of deze zelfmoord en de suïcide van haar oudere zus mogelijk moord was.

De moeder en stiefvader van deze vrouwen zitten vast. Nog twee andere gevallen van zelfmoord, door patiënten van Jedidja, worden nader bekeken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hoeve Jedidja
Deel dit artikel: