De Zeeuw: 'Achteraf bezien was ik geen directeur bij FC Dordrecht geworden'

Sinds enkele jaren is Hans de Zeeuw directeur bij voetbalclub FC Dordrecht. Het zijn tropenjaren geweest en achteraf zou hij er niet aan zijn begonnen, zegt de ondernemer eerlijk op Radio Rijnmond.

"Ik ben best naïef geweest," begint De Zeeuw zijn verhaal. "Twee grote sponsoren hebben mij gevraagd om er in te stappen, want ik zou toch niets te doen hebben. Hoe de hele club er voor stond, ook financieel. Na de degradatie uit de eredivisie zagen veel sponsoren dat als een goed moment om er na vele jaren mee te stoppen. We maakten een ontzettend grote vrije val. Dus ja, het is tegengevallen. Maar des te leuker is het nu. De situatie is nu niet meer zo precair als toen."

Er lonkt een periodetitel in Dordrecht


FC Dordrecht is bezig aan een sterke reeks in de Jupiler League. De club is opgeklommen naar de elfde plaats op de ranglijst en nadert de play-off plekken. Belangrijker dan dat: FC Dordrecht is koploper in de stand om de derde periode. 

Na vier wedstrijden heeft het team van Gérard de Nooijer nog een 100% score, net als FC Emmen. Het doelsaldo van de Dordtenaren is wel beter. Nog een paar wedstrijden winnen en de doelstelling om mee te doen aan de play-offs is al behaald. Maar zo ver is het nog niet, weet ook De Zeeuw.

"We zijn heel nuchter, de spelersgroep en de technische staf. First things first. Komende vrijdag wacht FC Volendam en er zijn nog meer concurrenten, zoals FC Emmen die we niet tegenkomen deze periode. We moeten nog tegen Telstar, dat het fantastisch doet. Ik hoop dat we de komende twee wedstrijden aardig doorkomen en dan thuis tegen Telstar, dat het echt weer eens gaat leven."

Meer over dit onderwerp:
Sport FC Dordrecht
Deel dit artikel:

Reageren