nieuws

Twee nachtbusgangers ontvoerd en mishandeld

20100208_RTV_RET_Bus_0064.cropresize.tmp.JPG
20100208_RTV_RET_Bus_0064.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft zondagochtend vroeg twaalf mensen aangehouden die worden verdacht van ontvoering, mishandeling en beroving van twee nachtbusgangers. Dat maakte de politie maandag bekend.
De arrestanten zijn tussen de 17 en 25 jaar oud en komen uit Montfoort, Gouda, Benschop, Woerden, Amersfoort en Huizen. Ze worden ervan verdacht dat ze twee jongens van 18 hebben mishandeld en ontvoerd die kort daarvoor uit de nachtbus naar Spijkenisse stapten.
De twee slachtoffers werden zondagochtend vroeg op het Schepenpad omsingeld door drie auto’s. Volgens de politie werden ze mishandeld, en moesten ze daarna instappen. De rit eindigde in Rozenburg, waar ze werden gedwongen geld te pinnen. Toen dat mislukte, gingen de overvallers er met een mobiele telefoon van een van de slachtoffers vandoor.
Politie-woordvoerder Huub Veeneman denkt dat de slachtoffers en verdachten geen onbekenden van elkaar zijn. Op Radio Rijnmond zei hij dat de twee slachtoffers waarschijnlijk een ruzie probeerden te sussen in een Rotterdams café en dat de daders, die daar vermoedelijk ook aanwezig waren, vervolgens met de auto's achter de slachtoffers zijn aangereden tot ze uit de nachtbus stapten.
Op de A20 werden de drie auto’s met de verdachten uiteindelijk klemgereden. De zeven mannen zaten maandagmiddag nog vast, de vijf vrouwen mochten na verhoor naar huis.
Foto: archief.