Rotterdamse haven groeit vooral door containers

De Rotterdamse haven heeft vorig jaar meer goederen overgeslagen dan een jaar eerder. In totaal werden 467 miljoen ton aan containers en bulkgoederen de haven in- en uitgevoerd, een groei van ruim een procent. Er werden vooral meer containers overgeslagen, zo maakte het Havenbedrijf Rotterdam bekend.

Topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de cijfers omdat de haven de groeitrend van vóór 2016 weer oppakt, toen er nog sprake van een lichte daling.

De containeroverslag groeide met ruim 12 procent. Dat zorgde voor een stijging van het marktaandeel van Rotterdam in de totale containeroverslag binnen West-Europa naar 31 procent, het hoogte niveau sinds begin deze eeuw.

Tegenover de stijging bij containers stonden dalingen in de overslag van bijvoorbeeld olie en kolen, onder andere door het sluiten van kolencentrales in Nederland en Duitsland. De overslag van auto's nam juist toe.

Werkgelegenheid


De groei van de containersector is volgens Castelein van groot belang voor de werkgelegenheid in de Rotterdamse haven.

Containeroverslagbedrijf ECT maakte eerder deze week bekend op korte termijn honderd extra personeelsleden te willen aannemen, en ook APM zoekt personeel.

Documenten:

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdamse Haven
Deel dit artikel: