Doorgaande wegen op Goeree-Overflakkee gaan flink op de schop

De veiligheid en doorstroming van het verkeer op Goeree-Overflakkee moet beter. Dat vinden de provincie Zuid-Holland en de gemeente. Zeker tijdens de spits ontstaan opstoppingen op het eiland. De komende jaren wordt zo’n 40 miljoen euro uitgetrokken om dit te verbeteren.

De N59 en N57 zijn de belangrijkste wegen op Goeree-Overflakkee. Deze worden verbonden door de N215. Het is op deze weg flink drukker geworden, maar nog niet overal is deze route hier ook echt geschikt voor.

Zo loopt het verkeer nu dagelijks vast bij de rotonde van Middelharnis en zorgt de scherpe bocht tussen Dirksland en Melissant ervoor dat automobilisten te hard op de rem moeten.

Naast groot onderhoud op de N215 worden er parallelwegen, fietstunnels en (turbo)rotondes aangelegd. Vooral de kruising bij Nieuwe-Tonge wordt flink aangepakt. 

“We hebben het over kostbare projecten zoals rotondes, die moeten worden "opgetild", omdat er fietstunnels onderdoor moeten en ze niet verplaatst kunnen worden. Enorme projecten dus", zegt gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen.

Ruim 10 miljoen euro zal gaan naar de aanpak van de N59, die eerder de bijnaam ‘dodenweg’ kreeg vanwege de vele ernstige ongelukken. Hoe deze weg veiliger gemaakt wordt is nog niet duidelijk. Aan deze plannen wordt nog gewerkt.

(Bron: iGO.nl)

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: