Donderdag in Bureau Rijnmond: overval met gijzeling

Donderdag in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van politie en justitie op TV Rijnmond, onder meer aandacht voor twee overvallen, waarvan een met gijzeling op supermarkten in Rotterdam en Schiedam. Ook wordt aandacht gevraagd voor drie personen die pinden met een gestolen pinpas.

Overval met gijzeling


In Schiedam wilden twee medewerkers van de Lidl aan de Mgr Nolenslaan op 22 januari het vuil buiten zetten toen zij plotseling werden overvallen door twee mannen met bivakmutsen. De medewerkers werden de winkel in gedwongen onder bedreiging met onder andere een vuurwapen. In de winkel waren nog twee medewerkers aanwezig en alle vier werden gedwongen naar een kantoorruimte te gaan. 

De daders gingen er met geld vandoor én namen twee van de vier medewerkers mee. Zij vluchtten met de auto van één van de medewerkers, die zelf moest rijden. Op de Gaagweg in Maassluis eindigt de gijzeling. De medewerkers worden vrijgelaten en de auto blijft er ook.

Spar


Een man overviel zaterdag 6 januari een supermarkt van de SPAR aan de Steve Bikoplaats in Rotterdam. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en dwong hem geld uit de kassa te halen. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en Burgernet werd de overvaller niet meer gevonden.

Pinnen


Aan de Slinge werd op 1 november 2017 gepind door een vrouw met een pinpas die niet van haar was. De 88-jarige vrouw van wie de pinpas is, was boodschappen aan het doen in dezelfde straat en merkte bij de volgende winkel dat haar portemonnee niet meer in haar tas zat. 

Een 72-jarige vrouw werd op 7 december 2017 aangesproken door een onbekende vrouw op de Assumburg in Dordrecht. Hierbij werd haar pinpas gestolen. Het slachtoffer had haar boodschappen eerder gepind bij een supermarkt in Dordrecht. Waarschijnlijk is haar pincode daar afgekeken en haar pinpas gestolen. Met deze pas is dezelfde dag nog door een onbekende man gepind in Dordrecht en Scherpenzeel. 

Inbraak


In een woning in Capelle aan den IJssel is op 27 december 2017 ingebroken door een onbekende man met een 'bijzondere' bivakmuts. Bij deze inbraak werd onder andere een creditcard weggenomen, waarmee later werd geprobeerd geld op te nemen bij een pinautomaat in Rotterdam. 

Bureau Rijnmond is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond. Het is op donderdagmiddag rond 17:20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17:00 uur. De onderwerpen zijn ook te zien op Rijnmond.nl.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: