nieuws

Pasjes voor verkeeroverlast bij Feyenoord thuis

De Kuip
De Kuip © Tom van Vark
In Rotterdam-Zuid wordt de komende tijd met pasjes getest of de parkeeroverlast kan verminderen tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord. De pasjes worden verstrekt aan bewoners en bedrijven aan de Veranda.
Buurtbewoners hebben al jaren last van de vele auto's als Feyenoord thuis speelt. Voor hen is het vaak een probleem om die dagen de wijk in of uit te komen, zeggen ze.
Met pasjes in de wijk rond de Kuip wordt al vijftien jaar geëxperimenteerd. Iedere keer bleken de systemen lek. De stichting BewonersBelangen De Veranda Rotterdam zit geregeld met de gemeente en Feyenoord City rond de tafel om te praten over mogelijke oplossingen. De bewoners willen het liefst een digitaal systeem, de gemeente zegt dat die er nog niet is.
Besloten is nu om een nieuw pasje te testen tijdens de komende drie thuiswedstrijden van Feyenoord. Zo'n 800 bewoners en bedrijven krijgen een flyer in hun brievenbus om een gratis pasje op naam aan te vragen. Die geldt alleen voor 25 februari. Voor de volgende twee wedstrijden moet opnieuw een pas worden aangevraagd.
De stichting Bewonersbelangen loopt tijdens de wedstrijden door de wijk om te zien of het systeem werkt. Het gaat om een tussenoplossing, meldt een woordvoerder van de stichting. Ondertussen wordt gewerkt aan een digitaal systeem.
De pilot wordt door de bewoners als 'succesvol' bestempeld wanneer zij ervaren dat de parkeeroverlast 'echt verminderd is'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl