nieuws

Rotterdamse havo-scholieren onder de maat

schoolbord.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
schoolbord.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Havo-scholieren in de vier grote steden halen minder vaak hun eindexamen dan leerlingen elders in Nederland. Vooral in Rotterdam ligt het slagingspercentage onder het landelijk gemiddelde.
Ook in Den Haag, Utrecht en Amsterdam doen havisten het iets minder goed dan elders. Zeeland en Limburg hebben daarentegen de hoogste aantallen geslaagden. Groningen staat helemaal onder aan de lijst.
Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend. Ook vwo'ers scoren slechter in de steden, behalve dat zij het in de stad Utrecht beter doen dan het landelijk gemiddelde. Rotterdam, Den Haag en Amsterdam doen het ook hier iets slechter.
Van de vier grote steden maken de examenkandidaten in Rotterdam hun examen het minst. Limburg doet het wat betreft de vwo-examens opnieuw erg goed. Flevoland heeft het laagste slagingspercentage van het land.
Deze maand gaan ruim 200.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen op voor hun eindexamen. Iets minder dan de helft daarvan heeft havo of vwo gedaan.