nieuws

Thorsdottir weer terug in training: 'Ribblessure was verschrikkelijk'

Eythora Thorsdottir is bezig met haar comeback na een ribblessure. De turnster had twee maanden rust genomen om goed te herstellen en is nu op de weg terug. "Ik had twee stressfracturen opgelopen en daarmee turnde ik tijdens het WK in Montreal door. Dat verhielp het niet", aldus de IJslandse Nederlandse in Tennis Plaza op Radio Rijnmond.
De negentienjarige Thorsdottir heeft van deze ribblessure geleerd. "Dat was verschrikkelijk. Het WK was geen leuk toernooi voor mij. Maar ik ben ook een ervaring rijker", zegt Thorsdottir. "Je weet dat je sterk genoeg bent om dit te kunnen doen. Al heb ik niet alles kunnen laten zien en ook niet optimaal kunnen presteren."
Momenteel is Thorsdottir weer vol in training: "Ik ben nog vrij jong en denk dat ik nog niet ben opgevallen. Ik hoop dat ik meer in mijn mars heb." De vader van de in Poortugaal wonende turnster komt uit IJsland, maar zij heeft besloten om niet voor dat land uit te komen. "Ik ben niet van de makkelijke weg. Het turnniveau in IJsland is lager dan dat van Nederland. Het is ook mijn Nederlandse trots. Ik train hier."
In Tennis Plaza had Thorsdottir nog meer te vertellen dan haar turncarrière. Zo praatte zij over voeding, studie en zingen. Het gesprek met de turnster is hierboven terug te luisteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl