nieuws

'Toeschouwersrecord ABN AMRO WTT wordt verbroken'

Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy, zegt dat het toeschouwersrecord van het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament zondag verbroken gaat worden. "Richard Krajicek mag morgen het officiële aantal bekend maken, maar het is dus meer dan 116.354 mensen van vijf jaar geleden", aldus Jansen in Tennis Plaza op Radio Rijnmond.
De finaledag van het tennisevenement is stijf uitverkocht. "Het is waanzinnig om te zien dat je een vol huis hebt", straalt Jansen. "Vanaf woensdagavond hebben we zes uitverkochte sessies gehad. Uniek voor dit toernooi."
Rotterdam Ahoy ging vrijdagavond de wereld over nadat Roger Federer de oudste nummer één van de wereld in het tennis werd. Jansen: "Dit is sporthistorie. Het gaat verder dan tennis. Eén man lijkt de tennissport ontstegen te zijn. Federer is ontzettend populair." De directeur weet dat de Zwitserse tennislegende voor reclame van Rotterdam Ahoy heeft gezorgd.
"De tijd is goed en het gaat hier goed. Soms zit je met elkaar in een vibe", zegt Jansen, die merkt dat Rotterdam 'in de lift zit'.
Jansen sprak met presentator Ronald van Oudheusden over nog meer onderwerpen. Dat gesprek is hierboven terug te luisteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl